Herken je dit?
- Je werkt in de jeugdzorg, jeugdgezondsheidszorg of jeugdhulpverlening.
- Het woord 'hooggevoeligheid' of 'hoogsensitiviteit' duikt steeds vaker op in gesprekken met collega's of ouders, bijvoorbeeld. Misschien vragen ouders je om advies en weet je te weinig over hooggevoeligheid om iets zinnigs te kunnen zeggen.
- Je bent nieuwsgierig naar hoe hooggevoeligheid het gedrag van kinderen kan beïnvloeden.
- Je werkt misschien met kinderen die chronisch ziek zijn, of met kinderen die veel voor hun kiezen krijgen thuis of op school, en je wilt weten of hoogsensitiviteit van invloed is op hoe kinderen omgaan met deze omstandigheden.
Kennis leidt tot begrip en een beter contact
Hoogsensitiviteit is geen aandoening en hoeft niet behandeld of genezen te worden. Het is een eigenschap waardoor je meer fysieke en emotionele prikkels ervaart en daardoor dieper geraakt wordt.
Lees hier meer. Als je begrijpt wat hooggevoeligheid inhoudt, kun je gedrag van de kinderen of jongeren die je ontmoet beter plaatsen, hen beter begeleiden en hun ouders adviseren bij opvoedingsvragen. |
Webinar
SKJ-geaccrediteerd webinar
Webinar voor jeugd en gezinsprofessionals, 3 SKJ-punten
eerstvolgende datum:
30 september 2022
eerstvolgende datum:
30 september 2022
"Rustig, tijd voor vragen, prettige presentatie"
|
"Leuke afwisseling in de bijeenkomst, veel geleerd"
|
"Hartelijk dank! Het was een interessante en leerzame scholing!"
|
Je ontvangt elke maand een nieuwsbrief en kunt meteen de paper 'Hoogsensitieve Kinderen' en infographic 'Hoogsensitieve Kinderen en voeding' downloaden.
|
Op de hoogte blijven?Meld je hier aan om SaHa's maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen. Bijna...Check s.v.p. je email en bevestig je aanmelding. |